Mijn naam is Gisèle Omurungi. Gewrichten en spieren hebben me altijd gefascineerd. Als 10 jarige zag ik dat het been van mijn vader heel dun was geworden nadat het 6 weken in het gips had gezeten. Dat vond ik raar en intrigerend. Het werd nog interessanter toen ik zag dat, naarmate wij samen flink aan het oefenen waren, zijn been qua omvang ging toenemen. Zo ontstond mijn interesse in bewegingstherapie en ging ik naar de opleiding voor oefentherapeut.

Leren en werken
Een tiental jaar nadat ik aan het werk was als oefentherapeut, besloot ik de opleiding voor Manuele Therapie ES® te gaan volgen. Hierdoor kreeg ik veel meer inzicht in waarom het voor het lichaam zo belangrijk is dat de beweeglijkheid goed verloopt. Begrippen als “bewegingsketen” of “verstoorde bewegingen in gewrichten” en “voorkeursbewegingen” kregen echt een betekenis. In 2014 studeerde ik af als manueel therapeut bij de Utrechtse School. Die studie heeft mijn ontwikkeling en deskundigheid verbreed, waardoor ik nog meer bij kan dragen aan het ondersteunen van patiënten in hun verbeterproces. Zowel qua diagnostisering als behandeling. Als gecertificeerd manueel therapeut werk ik volgens een protocol en volg ik regelmatig extra bij- en nascholing. Ik ben gecertificeerd lid van de beroepsvereniging van Manueel Therapeuten E.S.® – het VMT, lid van vereniging voor Oefentherapeut Cesar- Mensendieck – VVOCM en lid van het landelijke Netwerk Chronische Pijn – NCP.

Opleiding o.a.
Post HBO: Opleiding manuele therapie Utrecht, Nieuwegein: Gecertificeerd lid manueel therapeut ES ®
HBO: Opleiding oefentherapie Cesar, Hogeschool van Utrecht: gediplomeerd oefentherapeut
Diverse Bijscholingen op het gebied van Manuele therapie en oefentherapie, zowel met betrekking tot de bekkengordel als chronische klachten.


VMT logo


logo patientenvereniging


logo vvocm


logo netwerk chronische pijn


Logo Oefentherapie Hoogezand-1