Over mij

Mijn naam is Gisèle Omurungi. Een tiental jaar nadat ik aan het werk was als oefentherapeut, besloot ik de opleiding voor manuele therapie te gaan volgen. Een grote uitdaging die ik met veel plezier ben aangegaan. In 2014 studeerde ik af als manueel therapeut. Net als andere collega manueel therapeuten van de Utrechtse School werk ik volgens een protocol en volg ik regelmatig extra bij- en nascholing. We zijn gecertificeerde therapeuten die worden aangeduid als manueel therapeut E.S.®. De toevoeging E.S.® (eggshell) wil zeggen, dat de behandeltechniek zó subtiel is, dat een eierschaal nog niet zou breken. .

Samenhang belangrijk
Tijdens de opleiding leerde ik onder andere hoe belangrijk het is om alle bewegende delen van het lichaam mee te nemen in een behandeling. Het gaat niet om één specifiek deel, maar om de natuurlijke samenhang tussen de bewegende delen. Dat iedereen op haar of zijn eigen manier beweegt wist ik al, dat er in werkelijkheid nooit sprake is van symmetrie in de gewrichten was nieuw voor mij.

Houding niet het probleem
Zeer centraal stond de ontdekking dat niet de houding het probleem is bij diverse klachten, maar verstoring van het evenwicht tussen de individuele lichaamsbouw en de functie van de gewrichten. Dat inzicht vormt de basis van mijn behandeling middels manuele therapie. Kunt u zich daarin vinden en heeft u klachten, dan hoop ik dat ik u mag helpen.

Onderzoek
Een behandeling door een manueel therapeut begint met een onderzoek naar uw individuele bewegingsvoorkeuren en beperkingen. Die gegevens worden gebruikt om de bewegingsfunctie te verbeteren. Meteen al na een behandeling kan getest worden of er verandering te zien is in de bewegingsfunctie.