Bewegingsketen herstellen

Bewegingsketen herstellen
De bewegingsvoorkeur van de van de patiënt(e) vormt de basis van een behandeling manuele therapie ES®. Door middel van specifieke metingen wordt de voorkeur vastgesteld. Daarmee wordt een behandelschema ontworpen. Zo kan een  behandeling op maat en gericht op herstel van de individuele bewegingsketens, gegeven worden. Bij iedere behandeling wordt vooraf en achteraf gemeten. U kunt dus ook zelf kennis nemen van het effect van de behandeling.
Meestal is een behandeling nagenoeg pijnloos. Het kan voorkomen dat er in de eerste dagen na de behandeling wat napijn of stijfheid optreedt. Dat komt omdat het lichaam zich moet aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Om dit optimaal te kunnen laten verlopen zit er tussen de behandelingen een periode van  tien dagen  tot 4 weken. Het kan echter ook voor komen dat de klachten meteen of na een aantal dagen zijn verminderd. Wanneer na 4 behandelingen onvoldoende resultaat is geboekt, wordt de behandeling stop gezet.

Tijdens de behandeling volgens de methode van der Bij hoeft u dus geen pijn te ervaren, het gaat niet om ‘kraken’. Voor een uitgebreide beschrijving over de manuele therapie volgens de methode Van der Bijl, kijkt u op www.manueeltherapeuten.nl